sofie terras over ons

Terlindenhof

Café Terlindenhof is een oude herberg die sinds vele generaties in het bezit is van de familie van Sofie Van Belle. Zelf baat ze het café sinds 2002 uit, voorheen was zowel haar moeder als grootvader erin actief. Terlindenhof verwijst naar de Onze-Lieve-Vrouw en de Ter Lindenkapel omringd door beschermde lindebomen. Een echt Pajots volkscafé met een eerlijke en kindvriendelijke bediening, in een landelijk kader, waar u rustig kan genieten op het zonneterras met speeltuin en in de winter aan de haard. 

Omgeving

Het authentiek café is heel rustig gelegen op een driesprong waar de wegen naar Herfelingen (Herne), Heikruis (Pepingen) en Bierghes (Rebecq) samenkomen. De streek kent meerde troeven zoals het nabijgelegen kasteel Ter Rijst met zijn park en bos, de tientallen hoeves, Aerebeekvallei, Terlindenkapel en het Kartuizerklooster. Deze prachtige bezienswaardigheden kan je combineren met menig wandel en/of fietsknooppuntennetwerk die gelegen zijn langsheen ons fietsvriendelijke café. We bezitten alle middelen om fietsers, wandelaars, moto-, auto- en vespaclub’s evenals ruiters met hun paarden in de beste omstandigheden op te vangen. Terlindenhof werkt dan dan ook samen met toerisme Vlaams-Brabant, straffe streek, het regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei en Pajottenland+ om zo de streek en haar producten mee te promoten. Op onderstaande afbeelding zie je van links naar rechts de Terlindenkapel, het kasteel Ter Rijst en de Aerebeekvallei die zich allemaal rondom het café bevinden.

Bezienswaardigheden omgeving Café Terlinenhof Heikruis

Voorzieningen

Er wordt veel aandacht besteed aan kinderen met de visie om een etablissement te zijn voor iedereen. Naast de evenementen, staat er ook steeds een speeltuig in de tuin waar de kinderen zich kunnen amuseren terwijl de ouders genieten. Fietsers hoeven zich ook geen zorgen te maken want het café is voorzien van een fietsrek, materiaal voor pechverhelping en een EHBO-kit. Ook de batterijen van elektrische fietsen kunnen bijgeladen worden. 

Laatste nieuws

Meerdere keren per maand worden er in ons café evenementen en workshops georganiseerd die zich zowel op jong als oud richten. Wil je weten welke events of activiteiten er momenteel plaatsvinden in Café Terlindenhof, houd dan zeker de Facebookpagina in het oog.